Rzodkiewka China Rose nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 15,00 zł 11,90 zł

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu naszej rośliny - rzodkiewki, w którym to substancje zapasowe  – między innymi te zgromadzone w nasionach - są rozkładane na łatwo przyswajalne związki proste. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substratów dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki są bogate w takie składniki, jak: witaminy A, B, C, E, H. Zawierają też duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz cynku, selenu, jak również mikroelementy Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są bardzo dobrze przyswajalne.

Składniki: 100 % rzodkiewka China Rose (Raphanus dativus), nasiona do kiełkowania.

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez około 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po kilku dniach nadają się do spożycia.

Napisz opinię

Rzodkiewka China Rose nasiona do kiełkowania

Rzodkiewka China Rose nasiona do kiełkowania

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu naszej rośliny - rzodkiewki, w którym to substancje zapasowe  – między innymi te zgromadzone w nasionach - są rozkładane na łatwo przyswajalne związki proste. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.