Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
400szt.1 19,90 zł 14,90 zł

Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym to substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach, są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków prostych. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Odżywcze, energetyczne związki rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substratów dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki rzeżuchy są bogate w takie składniki, jak: witaminy A, B, C, E, H. A także w takie minerały jak wapno, żelazo, siarka, magnez, potas oraz cynk i selen. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są dobrze przyswajalne.

 

Składniki: 100 % rzeżucha (Lepidium sativum), nasiona do kiełkowania.

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

Napisz opinię

Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym to substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach, są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków prostych. W tym to okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.