Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Uwaga: Ostatnia sztuka!

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
150szt.1 6,39 zł

    Rzeżucha należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się cienkimi łodygami i drobnymi listkami. W Polsce, w wielu domach rzeżuchę sadzi się w okresie świąt Wielkiej Nocy.

    Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

    Skład: 100 % rzeżucha (Lepidium sativum), nasiona do kiełkowania.

     

    Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

     

    Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

     

    Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Napisz opinię

    Rzeżucha nasiona do kiełkowania

    Rzeżucha nasiona do kiełkowania

    Rzeżucha należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się cienkimi łodygami i drobnymi listkami. W Polsce, w wielu domach rzeżuchę sadzi się w okresie świąt Wielkiej Nocy.

    scanner