Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
400szt.1 13,80 zł
150szt.1 6,39 zł

Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Odżywcze, energetyczne związki rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substratów dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki rzeżuchy są bogate w witaminy: A, B, C, E, H, a także w minerały: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas oraz cynk i selen. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są dobrze przyswajalne.

 

Skład: 100 % rzeżucha (Lepidium sativum), nasiona do kiełkowania.

 

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Rzeżucha nasiona do kiełkowania

Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

scanner