Kozieradka nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 11,94 zł

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu kozieradki, w którym to substancje zapasowe – między innymi te zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

 

Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji. Kiełki kozieradki są bogate w witaminy: A, B, C, E, H. Zawierają też duże ilości minerałów: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas, cynk oraz selen, jak również mikroelementy. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są bardzo dobrze przyswajalne.

 

Skład: 100 % kozieradka (Trigonella foenum-graecum), nasiona do kiełkowania.

 

Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

 



Napisz opinię

Kozieradka nasiona do kiełkowania

Kozieradka nasiona do kiełkowania

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu kozieradki, w którym to substancje zapasowe – między innymi te zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

 

scanner