Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu kozieradki, w którym to substancje zapasowe – między innymi te zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.
Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo syntetyzowanych substancji.
Skład: 100 % kozieradka (Trigonella foenum-graecum), nasiona do kiełkowania.
Sposób hodowli: nasiona należy moczyć przez 4-6 godzin następnie wypłukać, włożyć do kiełkownicy. Przelewać wodą dwa razy dziennie. Kiełki po 3-4 dniach nadają się do spożycia.
Sposób zużycia: stosować do wysiewu.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.