Brokuł Raab nasiona do kiełkowania

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 11,94 zł

Jednym z najbardziej intensywnych okresów we wzroście brokułu jest kiełkowanie. W tym okresie substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. Podczas kiełkowania uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Skrobia, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowosyntetyzowanych substancji. Rośliny w tym stadium rozwoju są bogate w witaminy: C, A, B, E, H, oraz minerały: wapń, żelazo, siarka, magnez, potas, cynk, selen, jak również mikroelementy. Zawarte w skiełkowanym ziarnie witaminy są bardzo dobrze przyswajalne. Kiełki brokułu zawierają także ilości sulforafanu, składnika o działaniu przeciwnowotworowym.

 

Skład: 100 % brokuł Raab (Rassica oleracea), nasiona do kiełkowania.

 

Sposób zużycia: stosować do wysiewu.

 

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Brokuł Raab nasiona do kiełkowania

Brokuł Raab nasiona do kiełkowania

Jednym z najbardziej intensywnych okresów we wzroście brokułu jest kiełkowanie. W tym okresie substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. Podczas kiełkowania uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

scanner