Czarny orzech skorupa mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt. do 51 26,02 zł
25szt. do 51 16,18 zł

Owoce czarnego orzecha charakteryzują się silnym aromatem, łupina orzecha posiada grubą czarnobrązową skorupę. Orzechy dojrzewają na przełomie września oraz października.



Czarny orzech skorupa mielona to produkt pochodzący z gatunku drzewa o tej samej nazwie. Jego unikalne właściwości od przeszło 1000 lat wykorzystywane są przez Amerykanów. Choć w Europie początkowo orzech czarny pełnił funkcję ozdobną to dziś również Europejczycy wykorzystują go w sposób praktyczny.

Właściwości skorupy mielonego orzecha czarnego

Zawarty w skorupie czarnego orzecha juglon posiada silne właściwości antyseptyczne i bakteriobójcze. Skorupa orzecha czarnego zawiera dużą ilość tanin oraz naturalny jod o działaniu ściągającym. W praktyce przekłada się to na skuteczne usuwanie grzybów, bakterii i pasożytów.

Orzech czarny - jak stosować?

Oferowany orzech czarny w postaci zmielonej skorupy można wykorzystać na mnóstwo sposobów. Proponuje się dodanie go do domowej roboty maści czy kosmetyku. Nie ma też argumentów przeciwko temu, aby stosować go w nocy w formie kadzidełka.

Skład: 100 % czarny orzech (Juglans nigra L.) skorupa mielona.

Propozycja zużycia: stosować jako dodatek do kadzidła.

Napisz opinię

Czarny orzech skorupa mielona

Czarny orzech skorupa mielona

Owoce czarnego orzecha charakteryzują się silnym aromatem, łupina orzecha posiada grubą czarnobrązową skorupę. Orzechy dojrzewają na przełomie września oraz października.



scanner