Kakao łuski

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 3,00 zł

Łuski kakaowca (Theobroma cacao L.) otrzymywane przy procesie fermentacji oraz prażenia owoców kakaowca. Swojego czasu napój przyrządzony z łusek kakaowych był bardzo popularny na śląsku i nazywany "kakauszale". Smakiem i zapachem niewiele odbiega od tradycyjnego napoju sporządzanego z ziaren kakao.

Łuski kakaowca charakteryzują się bogatą zawartością błonnika, magnezu, cynku, fosforu, potasu, teobrominą. Spożywanie napoju z łusek działa pobudzająco, wspomaga działanie układu sercowo-naczyniowego oraz odpornościowego.

 

Składniki: 100 % łuski kakaowca (Theobroma cacao L.).

 

Sposób spożycia: 2 łyżeczki łusek zalać gorącą wodą i zaparzać przez około 15 minut.

Napisz opinię

Kakao łuski

Kakao łuski

Łuski kakaowca (Theobroma cacao L.) otrzymywane przy procesie fermentacji oraz prażenia owoców kakaowca. Swojego czasu napój przyrządzony z łusek kakaowych był bardzo popularny na śląsku i nazywany "kakauszale". Smakiem i zapachem niewiele odbiega od tradycyjnego napoju sporządzanego z ziaren kakao.