Płatki Drożdżowe nieaktywne

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 5,90 zł
130szt.1 11,90 zł

Płatki drożdżowe powstają z nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w połączeniu z glukozą, pochodzącą z melasy trzcinowej lub buraczanej, które po uzyskaniu odpowiednio wysokiej temperatury oraz objętości, dezaktywują się. Charakteryzują się lekko serowym smakiem. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się jako dodatek do past, sosów, zup itp.

Płatki drożdżowe są bogatym źródłem białka, minerałów oraz witamin z grupy B (z wyjątkiem witaminy B12), dzięki czemu wykazują pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego, nerwowego oraz krwionośnego. Dodatkowo wpływają one korzystnie na mikroflorę jelitową.

 

Składniki: 100 % płatki drożdżowe nieaktywne.

 

Średnia wartość odżywcza        w 100 g produktu:% RWS*  
Wartość energetyczna:1440 kJ / 344 kcal   17,16 %
Tłuszcz:4 g5,71 %
- kwasy tłuszczowe nasycone:0,7 g3,5 %
Węglowodany:36,9 g14,19 %
- w tym cukry:12,4 g13,78 %
Białko:51 g102 %
Sól:0,18 g3 %

 

Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp.

Napisz opinię

Płatki Drożdżowe nieaktywne

Płatki Drożdżowe nieaktywne

Płatki drożdżowe powstają z nieaktywnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w połączeniu z glukozą, pochodzącą z melasy trzcinowej lub buraczanej, które po uzyskaniu odpowiednio wysokiej temperatury oraz objętości, dezaktywują się. Charakteryzują się lekko serowym smakiem. Drożdże nieaktywne idealnie nadają się jako dodatek do past, sosów, zup itp.