Syropy 

Naleśniki z syropem klonowym to amerykański przysmak. Jest to danie raczej wysokokaloryczne i zarazem – kuszące. Jednak syrop klonowy to nie samo zło. A takiego rodzaju naleśniki przygotować można ze zdrowych ekologicznych produktów. Od czasu do czasu można przecież odłożyć na bok wyrzuty sumienia i pozwolić sobie na takie śniadanie, a także w i...

Naleśniki z syropem klonowym to amerykański przysmak. Jest to danie raczej wysokokaloryczne i zarazem – kuszące. Jednak syrop klonowy to nie samo zło. A takiego rodzaju naleśniki przygotować można ze zdrowych ekologicznych produktów. Od czasu do czasu można przecież odłożyć na bok wyrzuty sumienia i pozwolić sobie na takie śniadanie, a także w innych okolicznościach sięgnąć po prostu po słodkie syropy z upraw ekologicznych.

Syrop klonowy bio nie tylko do naleśników

Syrop klonowy to naturalna substancja słodząca sporządzana ze zbieranych wiosną klonowych liści. Jest on popularny zwłaszcza w Kanadzie i w Stanach Zjednoczonych jako dodatek do różnego rodzaju deserów oraz dań – jak chociażby wspomniane słynne naleśniki. Stanowi znakomity zamiennik dla białego cukru, a nawet dla miodu. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych i wykazuje działanie prozdrowotne. Syrop klonowy bio to bogactwo wapnia. Tego pierwiastka znajduje się w nim dziesięciokrotnie więcej niż w miodzie! Ponadto w jego składzie znaleźć można: witaminy z grupy B, magnez, cynk potas oraz mangan. Co więcej, syrop klonowy działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Zawiera też silne antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze. To te ostatnie odpowiadają za spowalnianie procesów starzenia się komórek i mają właściwości pozwalające ustrzec się przed różnego rodzaju niechcianymi stanami. Syrop klonowy bio szczególnie docenią panowie, ponieważ jest z powodzeniem stosowany we wsparciu leczenia raka prostaty. Drugi rodzaj nowotworu, przed którego pojawieniem się wyjątkowo dobrze ma chronić syrop z liści klonu to nowotwór płuc. Uważać na niego powinni jednak cukrzycy – syrop ten ma wysoki indeks glikemiczny i dla nich alternatywą pozostaje syrop z kwiatów palmy kokosowej bio.

Syrop kokosowy bio – słodycz dla diabetyków

Słodki dodatek do deserów albo produkty zastępujące cukier dla osób zmagających się z cukrzycą, ale nie tylko, to właśnie syropy z kwiatów kokosa. Poprzez dodanie syropu do wody uzyskamy wartościowy i smaczny napój. Stanowi natomiast pyszny dodatek właśnie do naleśników i zamiennik syropu klonowego. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, wynoszący jedynie 35 ig. Można dodać go na przykład do jogurtu kokosowego, mleka roślinnego, albo posłodzić nim inne desery, ciasta i napoje.

Słodkie syropy z upraw ekologicznych – szerokie zastosowanie w kuchni

Wszystkie te syropy zawierają cenne pierwiastki i stanowią urozmaicenie diety – szczególnie wegańskiej. Syrop klonowy bio, syrop kokosowy bio, to także fantastyczne polewy do lodów! A cukier a także miód, jeśli go nie ma w naszej spiżarni zastąpić można tymi produktami niemal w każdym przypadku. Wystarczy tylko wybrać swój ulubiony wariant, albo stosować je naprzemiennie.

Więcej
Znaleziono produktów: 1

26,76 zł
Produkt dostępny

Bio syrop klonowy Typ C posiada intensywny i aromatyczny smak. Pozyskuje się różne klasy w zależności od temperatury procesu odparowywania wody, zawartej w soku pobranym z pnia drzewa klonowego. Charakteryzuje się ciemno bursztynowym kolorem. Syrop klonowy jest pożywny i doskonale sprawdza się jako produkt słodzący. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

Wyświetla 1 - 1 z 1 produktu