Newsletter

Nowości, promocje oraz aktualności na Twój e-mail

Lapacho kora - cena sklep - dawkowanie parzenie Pau d'arco

Lapacho kora - cena sklep - dawkowanie parzenie Pau d'arco Powiększ do pełnego rozmiaru

Kod Postać Pojemność Netto Vat Cena Detal Ilość Dodatkowe informacje Koszyk
81535  100G szt. 100g 8,05 zł 23.00% 9,90 zł 9,90 zł - Do koszyka
84826  250G szt. 250g 17,80 zł 23.00% 21,90 zł 21,90 zł - Do koszyka
82341  500G szt. 500g 32,44 zł 23.00% 39,90 zł 39,90 zł - Do koszyka

Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar. Stosowana w medycynie tradycyjnej jako środek na różne dolegliwości budzi obecnie duże zainteresowanie badaczy ze względu na przypisywane lapacho działanie na komórki ... Dawkowanie, parzenie poniżej.

Więcej szczegółów

Opis

Lapacho to drzewo, które występuje w lasach Ameryki Południowej. Jego kora była stosowana do leczenia przeróżnych chorób i dolegliwości przez zamieszkujących te obszary Indian.


 

Lapacho nie tylko na infekcje

Badania potwierdzają wiele z przypisywanych korze lapacho przez medycynę naturalną właściwości, w tym działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne.

Lapacho skutecznie zwalcza pasożyty i wspomaga trawienie.

Pomaga także w skutecznym oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych składników wspomagając tym samym pracę wątroby.

Kora lapacho wspomaga także działanie układu odpornościowego oraz krwionośnego, jest również naturalnym przeciwutleniaczem.

Zawiera wiele niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastków jak żelazo, wapń, mangan i magnez.

 

Zastosowanie wywaru (herbaty) z lapacho:

  • wzmacnia odporność organizmu

  • pomaga w zapobieganiu przeziębieniom i grypie

  • przynosi ulgę w czasie ataków alergii, astmy,

  • wspomaga pracę jelit

  • działa odprężająco

  • redukuje bóle głowy, migreny

  • wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwzapalne

  • wspomaga zwalczanie pasożytów

  • Candida , gryzbica
  • obniża poziom cukru we krwi

  • przeciwdziała niedokrwistości dzięki zawartości żelaza

  • działa detoksykacyjnie, oczyszcza organizm z toksyn

  • stosowany zewnętrznie na trudno gojące się rany i choroby skórne

  • stosowany jako środek wspomagający leczenie farmakologiczne

 

Sposób użycia:

Aby przygotować wywar z kory lapacho należy wsypać do gotującej się wody jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.

 

Przeciwwskazania:

Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.

 


Rezultaty nie są gwarantowane, mogą się różnić w zależności od predyspozycji osoby zażywającej.


Opinie
Oceń 
Wojciech Kośka
2014-03-01

Stosowanie

dostałem dzisiaj i byłem ciekaw smaku , żonie nie zbyt podchodzi dla mnie bomba myślałem że będzie gorzej ,zacząłem dopiero dopiero więc za wcześnie na potwierdzenie działania ale dobrej jestem myśli .Warto połączyć to z innymi suplementami w tedy jest większy efekt

Napisz swoją recenzję !

Napisz swoją recenzję

Lapacho kora - cena sklep - dawkowanie parzenie Pau d'arco

Lapacho kora - cena sklep - dawkowanie parzenie Pau d'arco

Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar. Stosowana w medycynie tradycyjnej jako środek na różne dolegliwości budzi obecnie duże zainteresowanie badaczy ze względu na przypisywane lapacho działanie na komórki ... Dawkowanie, parzenie poniżej.

Napisz swoją recenzję

Inne produkty
Poprzednie
Następne