Newsletter

Nowości, promocje oraz aktualności na Twój e-mail

Konjac mąka, korzeń mielony - cena sklep guma E425 sproszkowany - makaron shirataki Konnyaku

Konjac mąka, korzeń mielony - cena sklep guma E425 sproszkowany - makaron shirataki Konnyaku Powiększ do pełnego rozmiaru
Kod Postać Pojemność Netto Vat Cena Detal Ilość Dodatkowe informacje Koszyk
84451  50G szt. 50g 10,16 zł 23.00% 12,50 zł 12,50 zł - Do koszyka
84468  250G szt. 250g 45,45 zł 23.00% 55,90 zł 55,90 zł - Do koszyka
84475  500G szt. 500g 77,24 zł 23.00% 95,00 zł 95,00 zł - Do koszyka

Konjac wykorzystywany jest w celu uzupełnienia poziomu błonnika w organizmie, szczególnie polecany w czasie kuracji odchudzającej oraz zaburzeń trawiennych.

Mąka Konjac, korzeń mielony / sproszkowany. E425 - Konjac guma, Konjac glukomannan

Więcej szczegółów

Opis

Konjac korzeń mielony

Konjac - inaczej roślina o nazwie dziwidło to roślina pochodząca z Azji, która od lat stosowana jest w celach spożywczych, kosmetycznych, jak i zdrowotnych.

Konjac wykorzystywany jest w celu uzupełnienia poziomu błonnika w organizmie, szczególnie polecany w czasie kuracji odchudzającej oraz zaburzeń trawiennych. Korzeń konjaca, stanowi bogate źródło błonnika, znanego ze swych korzystnych na działanie układu pokarmowego właściwości. Przede wszystkim wspomaga ruchy perystaltyczne jelit, usprawniając trawienie. Ponadto daje uczucie sytości, które zmniejsza uczucie głodu. Wywołuje również efekt przeczyszczający, regulując wypróżnienia i zapobiegając zaparciom.

Korzeń konjac zawiera takie składniki, jak białka, węglowodany, żelazo, fosfor, miedź, cynk, a także witaminy A, B1, B6, kwas foliowy, B12, C, D, E. Zawiera także glukomannan, rodzaj błonnika, który jest rozpuszczalny w wodzie. Glukomannan potrafi wchłonąć do 100 razy więcej wody niż tradycyjny błonnik zawarty np. w zbożach. Ma on działanie obniżające poziom cholesterolu oraz cukru we krwi, pomaga usunąć toksyny z organizmu.

Sproszkowany korzeń stosowany jest w celach spożywczych. Ma działanie zagęszczające, dzięki właściwościom absorbowania wody. Wykonuje się z niego również np. makaron. W klasyfikacji dodatków spożywczych oznaczony jest kodem E425.

Składniki: Konjac (Amorphophallus konjac) korzeń mielony.

Zalecane spożycie:

Dziennie zaleca się spożywać do 3 g sproszkowanego korzenia.

Opinie

Napisz swoją recenzję

Konjac mąka, korzeń mielony - cena sklep guma E425 sproszkowany - makaron shirataki Konnyaku

Konjac mąka, korzeń mielony - cena sklep guma E425 sproszkowany - makaron shirataki Konnyaku

Konjac wykorzystywany jest w celu uzupełnienia poziomu błonnika w organizmie, szczególnie polecany w czasie kuracji odchudzającej oraz zaburzeń trawiennych.

Mąka Konjac, korzeń mielony / sproszkowany. E425 - Konjac guma, Konjac glukomannan

Napisz swoją recenzję

Inne produkty
Poprzednie
Następne